Konfitura z czerwonej cebuli - Krok po kroku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2 łyżki
  • cebula czerwona

    4 szt
  • wino czerwone wytrawne

    200 ml
  • miód pszczeli

    2 łyżki
  • grenadina

    3 łyżki
  • przyprawa do grzanego wina i piwa

    2 łyżki
  • ocet winny czerwony

    2 łyżki
  • anyż

    1/2 łyżeczki (w ziarnach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Konfitura z czerwonej cebuli  - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki przepisu.
Krok 2 - Konfitura z czerwonej cebuli  - Krok po kroku foto
Cebule obrać i pokroić w piórka. W rondelku zagotować cukier z octem winnym.
Krok 3 - Konfitura z czerwonej cebuli  - Krok po kroku foto
Gdy zacznie gęstnieć, dodać cebulę i dusić przez ok. 2 minuty.
Krok 4 - Konfitura z czerwonej cebuli  - Krok po kroku foto
Następnie dodać czerwone wino, miód i grenadynę. Ziarna anyżu rozgnieść i dodać do rondelka wraz z przyprawą do grzanego wina i piwa. Całość gotować do momentu, aż cebula będzie miękka i sos zgęstnieje.
Krok 5 - Konfitura z czerwonej cebuli  - Krok po kroku foto
Podawać na grzankach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 20.04.2014 23:31
świetny dodatek
Adamorek 15.04.2014 21:06
intrygujące połączenie
Klausia 14.04.2014 12:32
super przepis :)
Habibi 28.03.2014 17:53
Sama konfitura jest smaczna - robiłam ją lata temu w kilku wersjach :) ...ale nazwa "konfitura" raczej wyklucza jej niskokaloryczność ;) Na 4 cebule 2 łyżki cukru i łyżka miodu to wcale nie tak mało ;)
PrzekaskiNaImpreze.pl 28.03.2014 13:10
fantastyczny przepis :)
Grazyna0211 26.03.2014 17:06
świetne połączenie smaków
Stenka 23.02.2014 17:56
ciekawy przepis
Niki22 13.11.2013 14:24
mmmm interesujący przepis napewno wyprubuje :)
Monia 04.06.2013 18:23
Bardzo ciekawe i zachęcające, a czy można włożyć do słoików, zagotować i zostawić na zimę chociażby? :]
arbuzowo 25.05.2013 17:09
bardzo fajny dodatek do mięsa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat