Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem pomidorowym
Sos pomidorowy do spaghetti to kluczowy składnik makaronu z sosem bolońskim. Musi być pełen pomidorowego smaku, a także zachwycać ognistym, czerwonym kolorem na talerzu. Spaghetti z sosem pomidorowym można przygotować na wiele różnych sposobów i z wykorzystaniem różnego rodzaju mięsa. Wystarczy jedynie podsmażyć mięso na patelni z dodatkiem cebulki i czosnku, a następnie wzbogacić je dodatkiem pomidorów z puszki lub świeżych, a na koniec wzbogaćcie pomidorowy smak koncentratem. Zgodnie z tym przepisem na spaghetti z sosem pomidorowym, sos zagęszczony został dodatkiem mąki. Pamiętajcie jednak, by dodając mąkę rozpuszczoną z wodą, najlepiej użyć do tego sitka, unikając grudek. Taki sos z dodatkiem mąki musicie jeszcze podgotować, by mąka nie była surowa.