Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik jęczmienny przecierany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 25 dag/bez kapusty
kasza jęczmienna 3/4 szklanki
masło 1 łyżka
ziemniaki 40 dag
natka pietruszki
kiełbasa wiejska 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik jęczmienny przecierany

Wykonanie:
Z warzyw ugotować wywar i odstawić. Kaszę zalać 1 litrem wody, dodać masło i gotować powoli aż do rozklejenia- następnie zmiksować. W międzyczasie wyjąć warzywa z wywaru i pokroić. Na wywarze ugotować pokrojone ziemniaki z dodatkiem soli. Połączyć kleik jęczmienny z warzywami, ziemniakami, przyprawić do smaku, dodać pokrojoną kiełbasę i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 19.11.2014 18:21
Lubię krupniki...wszystkie te%też.
Magda60 19.11.2014 15:44
pyszna zupka
wioleczka83 19.11.2014 15:00
uwielbiam takie zupki
IwonaDD 19.11.2014 13:04
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak