Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska z kukurydzą i pomidorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
pomidor 2 szt
kukurydza w puszce 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska z kukurydzą i pomidorem

Kroki postępowania

1
Z liści kapusty odcinamy głąby i wyrzucamy. Resztę bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski.
Krok 1 - Pekińska z kukurydzą i pomidorem foto
2
Umyte pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Dorzucamy do miski z kapustą.
Krok 2 - Pekińska z kukurydzą i pomidorem foto
3
Kukurydze odsączamy z zalewy i dorzucamy do reszty składników surówki.
Krok 3 - Pekińska z kukurydzą i pomidorem foto
4
Całość przyprawiamy solą i pieprzem.
Dolewamy olej – może być z dodatkiem czosnku i bazylii.
Mieszamy surówkę.
Krok 4 - Pekińska z kukurydzą i pomidorem foto
5
Ząbek czosnku obieramy z łupinki i przeciskamy przez praskę.
Krok 5 - Pekińska z kukurydzą i pomidorem foto
6
Surówkę ponownie dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut, aby składniki jej przegryzły się.
Krok 6 - Pekińska z kukurydzą i pomidorem foto
7
Podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Krok 7 - Pekińska z kukurydzą i pomidorem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 14.11.2014 11:42
Lubię takie sałatki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak