Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z gulaszem
Placki ziemniaczane z gulaszem to wyjątkowo chrupiąca i delikatna propozycja obiadowa, która zestawiona z gulaszem stanowi bardzo treściwe danie. Placki ziemniaczane z gulaszem w polskiej kuchni znajdują wyjątkowe miejsce, szczególnie że ich przygotowanie jest proste, a smak uzależniony od dobranych dodatków. Często placki ziemniaczane podaje się z dodatkiem śmietany, obsypane cukrem czy właśnie gulaszem. Jedno danie może mieć wiele wariantów.
2. Gulasz: mięso kroimy w niedużą kostkę, doprawiamy papryką i obsmażamy na odrobinie oleju. Następnie zalewamy bulionem, wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe i dusimy do miękkości. Kiedy mięso będzie miękkie, zatrzepujemy sos mąką i doprawiamy do smaku. Na gorący placek ziemniaczany nakładamy porcje gulaszu i składamy na pół. Smacznego :)