Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z pieczarkami i kabanosem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
cebule 2 średnie
kabanos 4 sztuki
makaron świderki 1 opakowanie
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z pieczarkami i kabanosem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do głębszej patelni. Pieczarki obieramy, po czym kroimy je w plasterki i dodajemy do cebuli. Podsmażamy ok. 15 minut mieszając. Kabanosy kroimy w plasterki i dodajemy do pieczarek. Podsmażamy jeszcze około 5 minut, przyprawiając solą i pieprzem. Na koniec wsypujemy makaron, mieszamy i podsmażamy do momentu, aż makaron będzie gorący. W razie potrzeby przyprawiamy. Porcję dania wykładamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak