Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILLOWANA KUKURYDZA NA OSTRO

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składnik główny

kukurydza 3 szt
woda 2 litry

Marynata

sos sojowy 50 ml
tabasco 4 krople
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
olej z pestek winogron 50 ml

Porada

Kukurydzę po grillowaniu można dodatkowo posolić ale z solą ostrożnie bo sos sojowy użyty do marynaty był słony.

Przepis i sposób przygotowania na: GRILLOWANA KUKURYDZA NA OSTRO

Wodę zagotować włożyć oczyszczone kolby kukurydzy i gotować pod przykryciem przez 10 minut. Ugotowaną wyjąć z wody i zostawić do przestygnięcia w tym czasie przygotować marynatę do naczynia wlać sos sojowy i olej z pestek winogron dodać sos tabasco oraz czosnek i mieszając połączyć składniki.Włożyć do marynaty przestudzone kolby kukurydzy i dokładnie je w niej obtoczyć odstawić całość na około godzinę,kolby kukurydzy należy od czasu do czasu przewracać aby równomiernie nasiąknęły aromatem marynaty.Wyjąć kukurydzę z marynaty,usunąć jej nadmiar i grillować przez 10 minut odwracając ją na wszystkie strony aby równomiernie się zarumieniła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.12.2014 09:38
bardzo smaczna
Ada-Gaba 23.11.2014 21:12
na ostro jeszcze nie próbowałam, ciekawy pomysł
Margo1 20.11.2014 13:24
Dawno takiej nie robiłam
adelajda 18.11.2014 15:35
Na ostro muszę spróbować
kate.500 07.11.2014 08:57
apetycznie wyglada
Kejti 04.11.2014 17:52
Na ostro jeszcze nie robiłam ,ale kusząca :-)
Futka 31.10.2014 10:17
Uwielbiam kukurydzę i ostre smaki - propozycja wprost dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak