Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na pasztet:
-
pietruszka
1 sztuka -
orzechy włoskie
100 gramów -
woda
150 mililitrów -
skrobia ziemniaczana
1 łyżeczka -
parmezan
30 gramów -
sok z cytryny
z 1/2 owocu -
oliwa
2 łyżki -
sos sojowy
1 łyżka -
gruszka
1/2 sztuki
Do smaku:
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
-
tymianek
-
Czosnek suszony Prymat
Do dekoracji:
-
papryczka chili
2-3 sztuki -
koperek świeży
1 gałązka
Przepis i sposób przygotowania Pasztet wegetariański
Wszystkie składniki zblenduj w rozdrabniaczu, co jakiś czas dolewając wodę. Masę przełóż do garnka i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje.
Gruszkę potnij na cienkie paski i ułóż na dnie formy (okrągłej lub prostokątnej), a następnie nałóż masę. Odłóż pasztet na godzinę do lodówki lub na 10-15 minut do zamrażalki.
Pasztet podawaj udekorowany chilli i koperkiem.
Przepis od Philips
Komentarze (0)