Grillowane morele z serkiem i tymiankiem

Grillowane morele z serkiem i tymiankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    1/2 kg
  • serek śmietankowy

    150 g
  • tymianek

    1 pęczek
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wybieramy dojrzałe, słodkie morele. Morele po umyciu i osuszeniu przekrawamy wzdłuż na pół i usuwamy z nich pestki. Śmietankowy serek doprawiamy do smaku grubo mielonym kolorowym pieprzem i posiekanym tymiankiem (najlepiej samymi listkami). Tymianek powinien być dominującym smakiem, a serek powinien być dość pikantny. Morele grillujemy przez kilka minut. Na połówkę ciepłej moreli nakładamy łyżeczkę doprawionego serka, ozdabiamy kawałkiem gałązki tymianku i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiktoria29

27.10.2014 10:14
przepyszny deser , zastanawia mnie jedynie to pikantne połączenie z pieprzem

IKrakowianka

26.10.2014 20:54
wyśmienite

norweska20

26.10.2014 20:28
ciekawa jestem smaku :)

Anna169Hosz

26.10.2014 20:22
Ciekawe połączenie smaków.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat