Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa paprykowo-pomarańczowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5 szt
czosnek 3 ząbki
sok z pomarańczy 200 ml
seler naciowy 1 szt
ziemniaki 2 szt
marchewka 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Zupa jest dużo smaczniejsza następnego dnia ;)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa paprykowo-pomarańczowa

Paprykę umyć, podzielic na części, pozbawić gniazd nasiennych, ułożyć na blasze, podpiec w 200C przez 15-20 minut. Do garnka wlać wode, ok,2 litrów, dodać marchewkę, pokrojonego na kawałki selera naciowego, ziemniaki,czosnek. Gotować do miękkości. Następnie dodać upieczoną paprykę i sok z pomarańczy. Zmiksować całość. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 25.10.2014 15:32
Uwielbiam i często robię zupę z pieczonej papryki, twoja wygląda pysznie.
Magula 25.10.2014 11:22
ciekawe połączenie
Mniam 25.10.2014 08:26
Ciekawe połączenie smaków. Nie próbowałam jeszcze łączyć papryki z pomarańczą.
w mojej kuchni 25.10.2014 08:12
smaczna potrawa
Konczi 25.10.2014 08:08
Uwielbiam zupy z dodatkiem pomarańczy - przepyszne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak