Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w panierce sezamowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 1 piers
mąka pszenna 100 gram
jajko 1 sztuka
sezam 100 gram
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w panierce sezamowej

Kroki postępowania

1
Indyka myjemy, wycinamy skorki, suszymy, filetujemy, dzielimy na kotlety, bejcujemy w kucharku, soli i pieprzu, mozna dodac cebuli do smaku i wkladamy na godzinke do lodowki.
Krok 1 - Kotlety w panierce sezamowej foto
2
Wyjmujemy kotlety z lodowki, odkladamy cebule. Panierujemy kotlety w mace nastepnie w roztrzepanym jajku i w sezamie. Dociskamy reka, aby sezam sie dobrze przykleil.
Krok 2 - Kotlety w panierce sezamowej foto
3
Smazymy na zloty kolor z dwoch stron. Przekladamy na papierowy recznik, aby pozbyc sie nadmiaru tluszczu.
Krok 3 - Kotlety w panierce sezamowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.12.2014 20:34
bardzo fajne kotlety
Dorian 16.12.2014 15:12
pyszna odmiana tradycyjnej panierki
adelajda 13.12.2014 12:02
Panierka super :))
Seba 28.11.2014 08:40
bardzo dobry
Kejti 04.11.2014 12:59
Fajne mięsko :-)
Futka 25.10.2014 10:28
Wybitnie smaczna panierka :)
IwonaKa 23.10.2014 22:53
muszę wypróbować tą panierkę
erym 20.10.2014 14:14
i zawsze sie udaje!
Krzysztof15 19.10.2014 19:25
super panierka
irenka 19.10.2014 15:25
pyszne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak