Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa panierowana z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 7
rosół 1 1/2 szklanki
migdały siekane 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
mąka 4 łyżki
jajko 3
śmietana 12% 2 łyżki
żółty ser starty 6 łyżek
olej 1/2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa panierowana z serem

Kalarepę obrać,umyć i pokroić w plastry,zalać wrzącym rosołem i gotować 10minut.Odcedzić.Bułkę tartą wymieszać z migdałami ,mąkę wymieszać z solą i pieprzem.Jajka rozmącić ze śmietaną.Plastry kalarepy obtaczać w mące ,zanurzać w jajkach i bułce z migdałami.Przygotowaną kalarepę smażyć na gorącym oleju.Po przewróceniu obsmażoną posypać serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak