Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
kasza pęczak
150 gramów -
sok z buraków
1 litr -
mielona wieprzowina
200 gramów -
tymianek
1 szczypta -
cebula czerwona
55 gramów -
kalarepka młoda
80-100 gramów -
jajko
1 sztuka -
pieprz
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Stek „ASCHE” z sadzonym jajkiem
Pęczak prażymy w temperaturze 195C do zarumienienia, następnie gotujemy w soku z buraka, aż sok się wchłonie.
Z łopatki formujemy burgera, doprawiamy tymiankiem i pieprzem.
Mięso nakłuwamy widelcem i obsmażamy na patelni. Podajemy z upieczoną kalarepką oraz jajkiem sadzonym.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Do przygotowania potrawy najlepiej użyć mięsa mielonego z łopatki wieprzowej.![]()
Komentarze (0)