Stek „ASCHE” z sadzonym jajkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Danie obiadowe w wersji fit z pyszną kaszą pęczak zabarwioną na kolor rubinowy dzięki użyciu soku z buraka. Do tego pyszny burger doprawiony aromatycznym tymiankiem i jajko sadzone. Danie mistrzów! Polecam i życzę smacznego.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kasza pęczak

    150 gramów
  • sok z buraków

    1 litr
  • mielona wieprzowina

    200 gramów
  • tymianek

    1 szczypta
  • czerwona cebula

    55 gramów
  • kalarepka młoda

    80-100 gramów
  • jajko

    1 sztuka
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

 

Pęczak prażymy w temperaturze 195C do zarumienienia, następnie gotujemy w soku z buraka, aż sok się wchłonie.

Z łopatki formujemy burgera, doprawiamy tymiankiem i pieprzem.

Mięso nakłuwamy widelcem i obsmażamy na patelni. Podajemy z upieczoną kalarepką oraz jajkiem sadzonym. 

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Doradca Smaku
Do przygotowania potrawy najlepiej użyć mięsa mielonego z łopatki wieprzowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat