Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney z rabarbaru do mięs,wędlin i serów.

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
kolendra 1 łyżeczka
imbir 1 łyżeczka
cukier 50 g
ocet jabłkowy 50 ml
sól do smaku wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
chili 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney z rabarbaru do mięs,wędlin i serów.

Rabarbar umyć,pokroić na małe kawałki,Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę.
Olej wlać do rondla,podgrzać włożyć cebulę i zeszklić.Dodać rabarbar ,wlać ocet,dodać cukier i całość dusić mieszając.Kolendrę i gorczycę utłuc w możdżieżu dodać do rabarbaru,a następnie dodać pozostałe przyprawy.Chutney dusić do momentu aż rabarbar z cebulą uzyskają jednolitą gęstą konsystencję.
Na koniec możemy chutney potraktować blenderem.
Gorący wkładamy do słoiczków,zakręcamy a po ostudzeniu przechowujemy w lodówce.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 27.07.2015 21:09
warto zrobić,
Alex_M 06.10.2014 16:57
świetny dodatek :)
ben-ka 05.10.2014 23:46
W tym roku robiłam pierwszy raz i bardzo nam posmakował.
adelajda 04.10.2014 15:58
O oo! musi być pyszny :)
Joannasz3190 04.10.2014 14:08
Pyszności :)
mysza75 04.10.2014 10:40
moje smaki uwielbiam rabarbar fajne z mięskiem mniam
Anna169Hosz 04.10.2014 10:27
Świetny pomysł.
olkaaa 04.10.2014 10:01
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak