Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańskie kulki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kulki

mielona wołowina 500 gram
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
bułka mielona 2 łyżki
czosnek ząbki 3 sztuki

Sos meksykański do kulek

keczup 250 ml
cebula 1 sztuka
sos tabasco 5 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie kulki

Szybki przepis na imprezową przegryzkę w meksykańskim stylu :)
***************************************************************
Wołowinę mieszamy z poszatkowaną cebulką, czosnkiem, przyprawami i jajkiem
namaczamy bułkę w odrobinie wody i dodajemy do masy
przez dłuższą chwilę mieszamy, ugniatajac masę

Formujemy małe kulki (można obtaczać w bułce tartej) i smażymy na oleju/oliwie

wystudzone kulki można nabić na wykałaczki

Mieszamy składniki sosu (cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę)
ilośc sosu tabasco można zmienić wg. własnych preferencji

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.10.2014 15:29
lubię ostre potrawy, pycha
Kejti 02.10.2014 12:03
Ostre to mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak