Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane makrelą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
majonez 2 łyżki
makrela wędzona 0,5 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane makrelą

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo (10 minut od zagotowania osolonej wody). Wszystkie jajka naciąć w połowie wzdłuż jajka.
Krok 1 - Jajka faszerowane makrelą foto
2
Po ugotowaniu należy je zalać zimną wodą i obrać ze skorupek. Opłukać aby żadna skorupkowa drobina nie została na jajku.
Krok 2 - Jajka faszerowane makrelą foto
3
Żółtka wyciągnąć i przełożyć do miseczki
Krok 3 - Jajka faszerowane makrelą foto
4
Następnie do miseczki dołożymy majonez, sól, pieprz, obraną makrelę bez ości oraz chrzan śmietankowy. Widelcem lub łyżeczką ugniatamy składniki aż do powstania jednolitej masy.
Krok 4 - Jajka faszerowane makrelą foto
5
Kiedy powstanie jednolita masa łyżeczką nakładać ją na jajka w miejsce żółtek. Udekorować bazylią.
Krok 5 - Jajka faszerowane makrelą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helena63 29.09.2014 08:51
pyszne,idealne na przyjęcie jako przekąska
wyattearp 28.09.2014 19:21
to- lubię mój smak
Motorek 28.09.2014 09:13
Lubię takie jajka
agnieszka214 27.09.2014 21:19
fajna przekąśka
ada.la 27.09.2014 20:55
wyglądają świetnie
Mama niejadka 27.09.2014 20:42
Super wygląda i pewnie tak samo smakuje :)
gosia1988 27.09.2014 20:14
muszą być pyszne
IlonaAlbertos 27.09.2014 20:13
Myślę, że zasmakowałyby mi.
Megg 27.09.2014 20:01
Lubie takie faszerowane jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak