Murzynek z orzechami włoskimi

Murzynek z orzechami włoskimi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 szklanki
  • palma

    1 kostka
  • kakao

    2 łyżki
  • cukier

    2 szklanki
  • jajka

    4
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • orzechy włoskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Palmę, mleko, kakao oraz cukier zagotowujemy dokładnie mieszając. Po zagotowaniu odlewamy z tego pół szklanki przeznaczoną na polewę. Białka z 4. jaj ubijamy. Do reszty (przestygniętej!!) dodajemy pozostałe składniki (łącznie z żółtkami). Na samym końcu dodajemy orzechy. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut. Po wyjęciu polewamy polewą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

03.06.2013 08:11
prawdziwa pychotka :-)

Iwusia

23.05.2013 22:14
prezentuje się wyśmienicie

jeta72

17.05.2013 08:26
ale pychotka :-)

IZABELA29

25.02.2013 08:48
pyszne ciasto

ben-ka

24.02.2013 10:07
szybkie ciasto,też je robię.

Beata23

06.01.2013 22:45
Musi być pyszny

dorotka0000025

09.11.2012 15:06
super

kate.500

07.04.2012 12:12
pycha

Motorek

29.08.2011 09:54
pycha

Krystyna32

28.03.2011 11:23
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat