Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzębina do mięsa.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

owoce 25 dag
jabłka 25 dag
gruszki 25 dag
imbir starty 0,5 łyżeczki
chilli 0,5 łyżeczki
cukier 12,5 dag
winiak 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzębina do mięsa.

Kroki postępowania

1
Zamrożona jarzębinę przelać woda , osączyć
Krok 1 - Jarzębina do mięsa. foto
2
i włożyć do rondla. Zasypać cukrem i smażyć przez 30minut.
Krok 2 - Jarzębina do mięsa. foto
3
Jabłka i gruszki obrać, pokroić w cząstki i dodać do jarzębiny.
Krok 3 - Jarzębina do mięsa. foto
4
. Wszystko smażyć tak długo , aż jabłka i gruszki staną się szkliste.
Pod koniec smażenia dodać imbir, chilli i winiak.
Krok 4 - Jarzębina do mięsa. foto
5
Gorącą jarzębinę nałożyć, do słoiczków, zakręcić , odwrócić do góry dnem i po całkowitym ostygnięciu przechowywać w chłodnym miejscu.

Krok 5 - Jarzębina do mięsa. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 27.09.2014 16:32
fajny pomysł
Mniam 23.09.2014 16:08
Robiłam przymiarkę do jarzębiny w tamtym roku i jakoś nie wyszło. Może teraz się uda, bo przepis widzę, że rewelacyjny :)
kasienka23 22.09.2014 18:09
też mam zamiar w tym roku zrobić! świetny przepis!
Beata999 22.09.2014 10:41
W sam raz do Twojego kotlecika. Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak