Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z papryką i natką pietruszki
Kotlety mielone z dodatkiem papryki to pyszne i aromatyczne danie, które można przygotować stosunkowo łatwo. Dodatek papryki i natki pietruszki do środka masy mięsnej, sprawi, że po upieczeniu kotlety zyskają ciekawy smak. Ten przepis polecam wszystkim, którzy nie boją się poznawać nowych smaków i lubią od czasu do czasu nadać nowego charakteru tradycyjnym potrawom.
Kotlety mielone z papryką możesz podawać na wiele sposobów. Z ziemniakami, kaszą, buraczkami lub świeżymi warzywami, czy mizerią. A Twój sposób na podanie mielonych kotletów z papryką jaki jest? Napisz w komentarzu!
1. Bułkę wkładamy do wody, aby napęczniała. Paprykę obieramy ze skórki kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy
2. Do miski dajemy mięso mielone dodajemy sól, pieprz, odciśniętą z wody bułkę, wbijamy jajko.
3. Do mięsa dodajemy paprykę, cebulę i natkę pietruszki wyrabiamy masę.
Jeżeli jest wolna można dodać trochę bułki tartej mieszamy.
4. Z masy formujemy okrągłe kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na oleju z dwóch stron.
Podajemy na ciepło albo na zimno.