Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone faszerowane pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
pieczarki 200-300 g
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
jajko 4-5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 szklanki
sól
pieprz
czosnek 5 ząbków
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone faszerowane pieczarkami

Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć razem z drobno pokrojoną cebulką na maśle. Wystudzić.
Do mięsa mielonego dodać przecisniety przez praskę czosnek, 2 jajka, 1/2 szklanki bułki tartej, doprawić soląi pieprzem i wyrobic na jednolitą masę.
Za masy mięsnej formowac kotleciki na srodek nakładać farsz z pieczarek i przykrywac drugą porcją mięsa. Gotowe kotleciki pamierować w jajku i bułce i smażyc na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.07.2015 22:12
dobre to :)
mysza75 13.07.2015 23:12
jakie to dobre sama bym zjadła
cukiereczek 13.07.2015 18:05
kotlety mielone na bogato
Wacław 13.07.2015 13:46
pyszny obiadek :-)
kloruś 13.07.2015 11:58
chętnie bym skosztowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak