Kotlety mielone faszerowane pieczarkami

Kotlety mielone faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • pieczarki

    200-300 g
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • jajko

    4-5 szt
  • bułka tarta

    1-2 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    5 ząbków
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć razem z drobno pokrojoną cebulką na maśle. Wystudzić.
Do mięsa mielonego dodać przecisniety przez praskę czosnek, 2 jajka, 1/2 szklanki bułki tartej, doprawić soląi pieprzem i wyrobic na jednolitą masę.
Za masy mięsnej formowac kotleciki na srodek nakładać farsz z pieczarek i przykrywac drugą porcją mięsa. Gotowe kotleciki pamierować w jajku i bułce i smażyc na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

14.07.2015 22:12
dobre to :)

mysza75

13.07.2015 23:12
jakie to dobre sama bym zjadła

cukiereczek

13.07.2015 18:05
kotlety mielone na bogato

Wacław

13.07.2015 13:46
pyszny obiadek :-)

kloruś

13.07.2015 11:58
chętnie bym skosztowała!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat