Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolmposy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe
cebula
grzyby suszone
ogórki konserwowe
koncentrat pomidorowy
sól do smaku
pieprz
Majeranek suszony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Rolmposy

Grzyby zalać wodą i zostawić na noc, a następnie ugotować w tej samej wodzie.Ugotowane grzyby wystudzić i drobno posiekać.Dodać drobno posiekaną cebulę i ogórek.Dodać również troszkę koncentratu pomidorowego i doprawić do smaku.Płaty w razie potrzeby wymoczyć.Na każdy płat śledziowy kłaść troszkę nadzienia i zwinąć .Spiąć wykałaczką i ułożyć w pojemniku lub słoiku.Zalać oliwą i odstawić na noc, albo nawet na dwa dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.08.2014 11:35
coś pysznego dla mojej żony !
gusia1000 19.08.2014 22:56
Robię i lubię.
krokus 19.08.2014 09:18
pycha śledzie
Ewelina1991 19.08.2014 08:01
pyszne śledziki
gosia1988 19.08.2014 07:28
coś dla mnie - bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak