Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti all' pomodoro
2. Czosnek i papryczkę podsmaż na oliwie z oliwek. Oliwa ma przejść ich smakiem. Uważaj żeby czosnek nie zrobił się brązowy a papryka czarna.
3. Wstaw osoloną wodę na makaron.
4. Pokrój pomidorki koktajlowe na średniej wielkości kawałki (np. na 6-8 części każdy) i wrzuć na patelnię z oliwą, czosnkiem i papryką. Dodaj także kilka liści świeżej bazylii.
5. Dodaj półtorej chochli wody na makaron do pomidorów i intensywnie mieszaj.
6. W tym momencie możesz zacząć gotować makaron pamiętając aby cały czas podgotowywać sos pomidorowy na wolnym ogniu.
7. Gdy makaron się ugotuje wrzuć go na patelnię (nie musisz dodawać całego jeśli wydaje cię się że sosu nie jest wystarczająco dużo na całą paczkę) i dokładnie wymieszaj.
8. Całość podawać z parmezanem.