pierogi z kurczakiem i pierogami

pierogi z kurczakiem i pierogami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 gram
  • pierś z kurczaka

    400 gram
  • pieczarki

    200 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • sól, pieprz

    1 do smaku
  • zioła prowansalkie Prymat

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kurczaka kroimy w kostkę ,podsmażamy na rozgrzanej oliwie przyprawiamy. Pieczarki oczyszczamy kroimy w kostkę przyprawiamy i dusimy. pieczarki łaczymy z kurczakiem, ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanka krążki. Sklejamy pierożki. Układamy pierożki na blasce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy 35 minut w temperatuze 220 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

09.02.2014 15:57
a z tym tytułem przepisu to wsztstko ok? :)

dasada1

03.09.2010 19:36
dobre

noculos

02.09.2010 18:15
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat