Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki serowe z morelą

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biały ser 200 g
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 3 łyżki
masło 1 łyżka
miód 1 łyżka
morele 300 g
cukier 2 łyżki
olej do smażenia

Porada

Zamiast moreli można użyć śliwek, brzoskwiń, nektarynek, bananów itp:)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki serowe z morelą

Masło ucieramy z żółtkami na puszystą masę, dodajemy ser biały, miód, mąkę, mieszamy łyżką.

Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.

2 morele kroimy w plasterki. Pozostałe obieramy kroimy w kosteczkę, podsmażamy w rondelku z dodatkiem cukru.

Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy ciasto na patelnię, na każdy placuszek układamy plasterek moreli, smażymy na małym ogniu z dwóch stron po około 1-2 minut.

Gotowe osuszamy z tłuszczu na ręczniku papierowym, podajemy z podsmażonymi morelami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.09.2014 19:22
ale smakołyki :)
Wacław 02.08.2014 10:19
my tez lubimy racuszki :-)
noninka77 01.08.2014 19:48
Pyszności :)
lara 01.08.2014 15:51
pyszne są!
Róża1 01.08.2014 15:40
ale , narobiłaś smaku z tymi świetnymi racuszkami:-).
V_kuchareczka 01.08.2014 15:15
bardzo smaczne
mirosława4 01.08.2014 15:14
bardzo lubię
Joannasz3190 01.08.2014 13:40
Pyszności :)
Ania84 01.08.2014 12:51
świetne racuszki
Gracer 01.08.2014 12:14
uwielbiam, proszę o porcję :)
bhb8 01.08.2014 12:08
z chęcią by się zjadło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak