Karp w cieście naleśnikowym

Karp w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • mleko 3,2%

    1 szklanka
  • mąka tortowa

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia czyścimy kroimy w dzwonki .Mikserem robimy ciasto ubijamy mleko,jajko,szczypta soli i mąkę ciasto nie może być za gęste .Karpia slimy ,pieprzymy moczymy w cieście i smażymy na oleju .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agaK.

06.11.2012 23:43
kiedyś wypróbuję:)

Kasiax18

28.04.2012 14:20
ciekawe

kotlet

20.08.2011 23:25
brzmi ciekawie

szajba2

18.08.2011 16:10
a karp na to nie możliwe

Barbara55

22.06.2011 17:45
karp jest dobry na Boże Narodzenie

ajres

12.06.2011 22:05
smaczne

ajres

12.06.2011 22:05
smaczne

kielcok1

28.05.2011 20:16
na dania z ryb zawsze mam ochotę

eli_555

22.05.2011 23:14
pycha

kasiaw

16.04.2011 08:19
próbowałam pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat