Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
4 szt. -
majonez
100 ml -
chrzan tarty
-
łosoś wędzony
100 g -
makrela wędzona
100 g -
natka pietruszki
-
szczypiorek
-
Koperek suszony Prymat
-
bazylia
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
cytryna
1 szt. -
pomidorki cherry
kilka szt.
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku, odc. 20: Jajka na twardo Mimosa, z ziołami i wędzona rybą
Kroki postępowania

Aby przygotować jajko Mimosa za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtko z ugotowanego jajka i wrzucamy do miseczki.


Kroimy drobno wędzonego łososia, dodajemy niewielka ilość majonezu, posiekany szczypiorek i mieszamy.

Makrele obieramy ze skóry i oddzielamy od ości.


Do miseczki dajemy majonez, bazylię, koperek, natkę pietruszki i odrobinę posiekanego szczypiorku.




Komentarze (0)