Jak zrobić łososia w ziołowej panierce oraz puree z kalafiora?

09.12.2020 15:00

Delikatny łosoś, zapiekany w ziołowej panierce podany wraz z puree z kalafiora to znakomity pomysł na obiad dla całej rodziny. Jest banalnie prosty w wykonaniu, trzeba tylko pamiętać o kilku prostych zasadach. 

1. Pamiętajcie, aby rybę przed pieczeniem opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. 

2. Łosoś jest rybą, która błyskawicznie "dochodzi" pod wpływem wysokiej temperatury, dlatego wystarczy jej 15 minut w nagrzanym piekarniku. Jeżeli będziecie go piekli zbyt długo, ryba będzie sucha i niesmaczna. 

3. Kalafior ma naturalnie delikatny, da niektórych nieco mdły smak. Od czego mamy przyprawy. Gałka muszkatołowa sprawi, że puree z kalafiora nabierze smaku. Nie przesadźcie jednak z tą przyprawą, aby nie osiągnąć efektu odwrotnego od oczekiwanego.

 

>> PRZEPIS NA ŁOSOSIA W ZIOŁOWEJ PANIERCE ORAZ PUREE Z KALAFIORA <<

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Powiązane przepisy

prymat