Smażony filet z karpia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • ziemniaki

  • surówka

  • koperek

  • olej do smażenia

  • mąka

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażony filet z karpia foto
Karpia myjemy, osuszamy, delikatnie nacinamy i starannie wyjmujemy wszystkie ości, ja na szczęście kupiłam już gotowy filet bez ości :)
posypujemy pieprzem i solą.
Krok 2 - Smażony filet z karpia foto
gdy tłuszcz się rozgrzeje na patelni, każdą rybę z osobną obtaczamy w mące i kładziemy na patelni,żeby zarumienił się z dwóch stron na złoty kolor.
Krok 3 - Smażony filet z karpia foto
Podsmażamy ok. 4 minuty z każdej strony. Podajemy z młodymi ziemniaczkami i naszą ulubioną surówką, na koniec dekoracyjnie posypujemy koperkiem :) smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 01.03.2014 15:21
pyszności, u mnie uwielbiają karpia:)
kasienka23 28.02.2014 19:19
uwielbiam karpia !
Czyki 28.02.2014 18:32
Uwielbiam karpia:) a Ty zrobiłaś go wyśmienicie:)
agnieszka131919 28.02.2014 10:44
pyszny ten karp
Milka100 28.02.2014 10:36
apetyczna rybka
brioszka 28.02.2014 10:35
aż mam ochotę na karpia!!! mniam!:)
Megg 28.02.2014 10:34
wygląda pysznie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat