Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45

Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi konserwowe

    150 g
  • pstrąg wędzony

    200 g
  • pieprz zielony w zalewie

    4 łyżki (marynowany)
  • makaron

    150 g (ugotowany)
  • patisony marynowane

  • śmietana kremówka

    3 łyżki (36%)
  • bryndza

    125 g
  • cytryna

  • ser Dziugas

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • kurkuma

  • przyprawa do dań z makaronu

  • cząber

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45 foto
Cytrynę kroimy w ćwiartki, a szparagi w małe kawałki (kilka sztuk zostawiamy do podania). Wrzucamy cytrynę na podgrzaną patelnię aby lekko ją podgrilować.
Krok 2 - Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45 foto
Wykrajamy z ryby 2 filety. Usuwamy skórę.
Krok 3 - Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45 foto
Jeden filet ryby łączymy z bryndzą i słodką śmietaną, miksujemy na gładką masę. Łączymy masę rybną z ugotowanym makaronem. Drobno siekamy zielony pieprz. Dodajemy szparagi do makaronu, przyprawiamy przyprawą do makaronu, cząbrem, kurkumą. Dodajemy zielony pieprz i całość delikatnie mieszamy.
Krok 4 - Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45 foto
Układamy na talerzu resztę szparagów, na nich układamy sałatkę makaronową, posypujemy świeżym pieprzem z młynka.
Krok 5 - Przepis dnia V: Spotkanie Mazura z góralką, odc. 45 foto
Na koniec ścieramy na tarce odrobinę sera dżiugas, układamy kawałki ryby z drugiego fileta, ozdabiamy patisonami. Na koniec dekorujemy grillowaną cytryną.
Doradca Smaku
Poza sezonem lepiej użyć szparagów konserwowych, świeże często są już przerośnięte i psują się od spodu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dollce

02.11.2015 11:01
pyszności ;)

Ewa Wojtaszko

31.10.2015 07:30
ładnie,to wygląda,,szkoda tylko,że nie jadam ryb :)

bietka

30.10.2015 20:26
smaczne jedzonko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat