Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski przysmak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 30 dkg
boczek wędzony 10 dkg
cebula 6 sztuk
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski przysmak

Słoninę, boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić słoninę, aby się powoli wytopiła. Następnie dodać boczek i cebulę. Wszystko razem smażyć na delikatnym ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Wylać do kamionkowego naczynia bądź szklanego. Wystudzić i wstawić do lodówki. Podawać zimne na kromce chleba. Polecam do tego ogórka małosolnego. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.07.2014 19:15
Pożywne danie
Lidzia 18.07.2014 18:01
Mniamuśne.
jasiek 18.07.2014 17:53
też mój przysmak
Ewelina1991 18.07.2014 15:59
na pewno jest bardzo smaczny
Grazyna0211 18.07.2014 14:40
bardzo lubię taki domowy smalec
Czyki 18.07.2014 14:30
Tak pysznie to podałaś :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak