Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonego pstrąga

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg wędzony 1 sztuka
jajko 2 sztuki
ogórek konserwowy 1 sztuka
sól do smaku
pieprz
szczypiorek
jogurt grecki 1 łyżka
majonez 1 łyżka

Porada

Pasta smakuje z chlebkiem, najlepiej jeszcze jak chlebek jest z własnego wypieku.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonego pstrąga

Kroki postępowania

1
Przygotować pstrąga wędzonego.
Krok 1 - Pasta z wędzonego pstrąga foto
2
Ugotować na twardo dwa jajka.
Krok 2 - Pasta z wędzonego pstrąga foto
3
Obrać z ości rybkę i włożyć do naczynia.
Krok 3 - Pasta z wędzonego pstrąga foto
4
Ugotowane jajka pokroić na mniejsze części i dodać do rybki.
Krok 4 - Pasta z wędzonego pstrąga foto
5
Rozgnieść widelcem rybkę + jajka.
Krok 5 - Pasta z wędzonego pstrąga foto
6
Ogórka pokroić w drobną kostkę.
Krok 6 - Pasta z wędzonego pstrąga foto
7
Dodać sól i pieprz.
Krok 7 - Pasta z wędzonego pstrąga foto
8
Szczypior pokroić na drobno.
Krok 8 - Pasta z wędzonego pstrąga foto
9
Dodać jogurt grecki i majonez.
Krok 9 - Pasta z wędzonego pstrąga foto
10
Wymieszać dokładnie łyżką.
Krok 10 - Pasta z wędzonego pstrąga foto
11
Smacznego !
Krok 11 - Pasta z wędzonego pstrąga foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

drmaciej 12.07.2014 12:12
lubię chleb z takimi dodatkami
fotoviderek 12.07.2014 11:24
Takie pasty to ja lubię :)
Mira85 12.07.2014 08:14
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak