Przepis i sposób przygotowania na: Śniadanie: Grzanki z awokado i jajkiem w koszulce
1. W niewielkim rondlu zagotuj wodę z dodatkiem octu i soli, zamieszaj by utworzyć wir i zmniejsz ogień.
2. Do miseczek wbij jaja, a następnie wlej je do wrzątku z octem. Gdy woda przestanie się kręcić, zamieszaj delikatnie by jajko nie przywarło do dna. Po 3 minutach wyciągnij jajko łyżką lub sitkiem i odsącz na ręczniku papierowym.
3. Pieczywo pokrój, skrop tłuszczem i dopraw solą oraz pieprzem. Następnie kromki opiecz w tosterze lub na patelni bez dodatku tłuszczu.
4. Awokado przekrój na pół, obierz i pokrój w plastry.
5. Na pieczywie ułóż awokado, pomidorki koktajlowe oraz jajo, posyp posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem.
Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.