Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne wałeczki w sosie z natką pietruszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 350 g
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
bulion 600 ml
śmietana 125 ml
natka pietruszki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne wałeczki w sosie z natką pietruszki

Kroki postępowania

1
Do miski przekładamy mięso, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem mieszamy. Z masy formujemy wałeczki mięsne,
Krok 1 - Mięsne wałeczki w sosie z natką pietruszki  foto
2
Wkładamy na rozgrzany olej dość głęboki i obsmażamy.
Krok 2 - Mięsne wałeczki w sosie z natką pietruszki  foto
3
Bulion zagotowujemy , przekładamy wałeczki i gotujemy 5 minut.
Krok 3 - Mięsne wałeczki w sosie z natką pietruszki  foto
4
Do około 50 ml wody wlewamy śmietanę i dodajemy mąkę, mieszamy, zalewamy na bulion mieszając by nie powstały grudki,
Krok 4 - Mięsne wałeczki w sosie z natką pietruszki  foto
5
Dodajemy posiekany koperek. Zagotowujemy Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 5 - Mięsne wałeczki w sosie z natką pietruszki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 07.07.2014 21:12
świetne jedzonko
Czyki 07.07.2014 10:20
Bardzo fajne, muszę koniecznie ich skosztować :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak