Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami

5.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe
800 g
marchew
2 szt. (ugotowane, kostka)
cebula
1 szt. (pokrojona w kostkę)
cukinia
1 szt. (pokrojona w kostkę)
czosnek
3 ząbki (pokrojone w plastry)
wino białe wytrawne
100 ml
śmietana kremowa 30%
200 ml
rosół z kury
500 ml
natka pietruszki
1 pęczek
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
Musztarda delikatesowa Prymat
1 łyżka
olej rzepakowy
4 łyżki
masło
1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat
3-4 ziarna
Sklep Prymat
chrzan żurawinowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
majeranek
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami

Kroki postępowania

1
W dużym rondlu, na oleju i maśle, podsmażyć pokrojoną marchewkę, cebulę, czosnek i cukinię.
Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
2
Po chwili dodać serca drobiowe.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
3
Całość przyprawić dodając: pieprz biały, majeranek, ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
4
Smażyć przez około 2 minuty, wlać wino i kiedy wino odparuje wlać rosół, a następnie dusić wszystko przez około godzinę.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
5
Śmietanę połączyć z musztardą delikatesową i czosnkiem.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
6
Zahartować odrobiną wywaru z gulaszu, wymieszać i dodać do potrawki.
Krok 6 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
7
Przed podaniem danie posypać posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i łyżką chrzanu żurawinowego. Potrawkę można podawać z ryżem lub gotowanymi ziemniakami.
Krok 7 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 03.11.2014 09:43
wyglada pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak