Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami

Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca drobiowe

    800 g
  • marchew

    2 szt. (ugotowane, kostka)
  • cebula

    1 szt. (pokrojona w kostkę)
  • cukinia

    1 szt. (pokrojona w kostkę)
  • czosnek

    3 ząbki (pokrojone w plastry)
  • wino białe wytrawne

    100 ml
  • śmietana kremowa 30%

    200 ml
  • rosół z kury

    500 ml
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • musztarda delikatesowa

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • ziele angielskie całe

    3-4 ziarna
  • chrzan żurawinowy

  • sól morska

  • pieprz biały Prymat

  • majeranek

  • liść laurowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
W dużym rondlu, na oleju i maśle, podsmażyć pokrojoną marchewkę, cebulę, czosnek i cukinię.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
Po chwili dodać serca drobiowe.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
Całość przyprawić dodając: pieprz biały, majeranek, ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
Smażyć przez około 2 minuty, wlać wino i kiedy wino odparuje wlać rosół, a następnie dusić wszystko przez około godzinę.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
Śmietanę połączyć z musztardą delikatesową i czosnkiem.
Krok 6 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
Zahartować odrobiną wywaru z gulaszu, wymieszać i dodać do potrawki.
Krok 7 - Przepis dnia III, odc. 34: Potrawka z serduszek drobiowych z marchewką i ziołami foto
Przed podaniem danie posypać posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i łyżką chrzanu żurawinowego. Potrawkę można podawać z ryżem lub gotowanymi ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dorotka0000025

03.11.2014 09:43
wyglada pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat