Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Majeranek suszony Prymat
-
oregano
-
natka pietruszki
-
pierś z kurczaka
2 szt. -
masło
30 g -
czosnek
kilka ząbków -
kaszka kukurydziana
2 łyżki -
grzyby leśne
kilka sztuk -
ser camembert
1 szt. -
mleko
150 ml -
pomidory suszone Smak
kilka szt. -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia V: Filet z kurczaka z serem camembert, odc. 38
Kroki postępowania




Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej z suszonych pomidorów i smażymy na nim piersi z kurczaka. Piersi smażymy z każdej strony po 4 minuty, zaczynając smażenie od strony skóry.


Kurczaka wyjmujemy z piekarnika, zdejmujemy folię i ponownie wstawiamy jeszcze na ok. 3 minuty do piekarnika, zwiększając temperaturę do 220 stopni, aby kurczak się zarumienił.
Kurczaka podajemy z kaszką i suszonymi pomidorami.
Komentarze (0)