Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wątróbka drobiowa
800 g -
mąka
3 łyżki -
otręby pszenne
2 łyżki -
cebula
2 szt. -
jabłka
3 szt. -
rodzynki sułtańskie
2 łyżki -
miód
1 łyżka -
śliwowica
50 ml -
masło
1 łyżka -
olej
-
natka pietruszki
1 pęczek -
rozmaryn
1/2 łyżeczki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
cynamon
-
majeranek
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia III, odc. 4: Smażona wątróbka drobiowa z jabłkami, cebulą i rodzynkami
Kroki postępowania





Komentarze (4)