Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Majeranek suszony Prymat
-
Rozmaryn suszony Prymat
-
Cebula suszona Prymat
-
Czosnek suszony Prymat
-
wątróbka drobiowa
300 g -
cebula
1 szt. -
gruszka
1 szt. -
ziemniaki
kilka sztuk -
śmietana 36%
200 ml -
masło
2 łyżeczki -
mąka
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia V: Wątróbki indycze z gruszką i majerankiem, odc. 36
Kroki postępowania





Wyjętą z lodówki wątróbkę osuszamy na papierowym ręczniku lub ściereczce, żeby nie pryskała w trakcie smażenia.![]()
Komentarze (0)