Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie pulpety
Sos:
Paprykę oczyścić i pokroić. Lekko obsypać solą , wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 20 minut. Po upieczeniu ściągnąć z papryki skórkę a resztę drobno pokroić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić. Pomidory przełożyć do garnka, zagotować, zmniejszyć ogień i dusić 10-15 minut. Po tym czasie dodać paprykę oraz cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanym sosem polać pulpeciki i podgrzewać w piekarniku do czasu przygotowania pieczywa.
Pieczywo czosnkowe:
Bagietkę pokroić w kromki. Masło utrzeć z czosnkiem i ziołami. Posmarować kromki. Posypać odrobiną sera żółtego tartego i podpiec.
Na talerzu ułożyć mix sałat, pulpety oraz pieczywo czosnkowe na boku. Całość posypać świeżą posiekaną dymką
Smacznego:)