Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minikebabki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dag
czosnek 2 zabki
sól
pieprz
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Minikebabki

Kroki postępowania

1
Czosnek obrać i drobno posiekać.Jajko, czosnek i przeprawy dodać do mięsa i wyrobić ręka na gładką masę. Jeśli masa jest zbyt luźna dodać namoczoną suchą bułkę.
Krok 1 - Minikebabki foto
2
Rękami formować wałki z mięsa i nadziewać na patyczki od szaszłyków.
Krok 2 - Minikebabki foto
3
Kebabki obtoczyć w bułce tartej i lekko spłaszczyć.
Krok 3 - Minikebabki foto
4
układać na grillu i opiekać po kilkanaście minut z każdej strony.
Krok 4 - Minikebabki foto
5
Podawać ciepłe z ulubionymi dodatkami. U mnie z sosem czosnkowym, ogórkiem i pieczarkami.
Krok 5 - Minikebabki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 20.06.2014 08:20
świetne i pomysłowe
gibli 06.06.2014 07:47
dobry pomysł)
Jodaj 05.06.2014 08:53
minikebabki , świetne :)
asiczekz 04.06.2014 11:09
mmniam, wygląda pysznie
berys18 04.06.2014 07:18
bardzo apetyczne
IwonaDD 03.06.2014 21:12
smaczne!!!
Aleksandra/Olcia 03.06.2014 19:36
mmmm smakowite
Lidzia 03.06.2014 17:11
Fajne i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak