Ryba z patelni

Ryba z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z Soli

    2 sztuki
  • marchewka

    4 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler biały

    1/2 sztuki
  • przyprawa do ryb

  • sól ziołowa

  • natka pietruszki

  • olej do smażenia

  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety obficie polewamy sokiem z cytryny i zostawiamy co najmniej na godzinę.
Następnie zlewamy nadmiar soku, przyprawiamy przyprawą do ryb.
Wrzystkie wrazywa trzemy na grubej buraczanej tarce.
Na patelnię wlewamy trochę oleju i łyżkę masła.
Układamy filety, kładziemy warstwę warzyw posypujemy solą ziołową i dusimy pod przykryciem ok 20-30 minut.
Na koniec posypujemy natką pietruszki.
Najlepiej podawać w ryżem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agogo2

30.08.2011 23:03
zdrowe

novita23

10.08.2011 13:27
ciekawe

Marzena34

15.02.2011 10:10
fajne

Marzena34

15.02.2011 10:10
fajne

Grażyna13

18.12.2010 12:39
Bardzo smakowita :)

Martysia

01.12.2010 19:40
świetny przepis :)

wedith1

30.10.2010 15:34
Świtne! pomyłsowe i smakowicie wygląda!

wolochski

29.10.2010 12:26
ciekawe

wolochski

29.10.2010 12:26
ciekawe

wolochski

29.10.2010 12:26
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat