Gulasz meksykański

Gulasz meksykański

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryczka chili

    1 sytąk
  • wieprzowina

    500 (łopatka)
  • fasola

    1 puszla
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni.(przyrumienić)
Włożyć do garnka podsmażyć tez cebulę i dodać do mięsa, podlać 2 szkl wody dodać przyprawy i chili i dusić do miękkości.. Pod koniec dodać fasolę i kukurydzę oraz paprykę czerwoną i koncentrat pomidorowy.. pogotować ok 10 min ..
posypać natką pietruszki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

katarzynka455

11.10.2010 11:57
smacznie

elwal

14.08.2010 08:42
Nie bardzo przepadam za fasolą w sosach i gulaszach, ale robię też podobne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat