Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
ryż 500 g
mięso mielone wieprzowe 600 g
cebula 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę sparzyć (wyciąć głąb i włożyć do wrzącej wody ,kolejno wyjmując sparzone liście)Kapustę przestudzić.
Ryż ugotować i wystudzić .Następnie do ryżu dodać mięso mielone i startą na drobnej tarce cebulę.Przyprawic solą i pieprzem i wyrobić masę ryzowo-mięsną
Gotowy farsz porcjami nakładać na liście z kapusty i zawijać gołąbki.Wszystkie gołąbki ułozyć w garnku na liściach z kapusty .zalać wodą -można dodać kostkę rosołową.Przykryć liściem kapusty i gotować aż kapustą będzie mięciutka.
Gołąbki podawać z sosem pomidorowym lub innym np pieczarkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 13.05.2014 09:45
Oj narobiłeś mi smaka, muszę zrobić gołąbki
Pani Domu 13.05.2014 09:13
narobiłeś mi apetytu
bhb8 13.05.2014 08:51
Mmm uwielbiam gołąbki :)
Luki 13.05.2014 08:15
moje ulubione
kriko 13.05.2014 08:08
bardzo lubię gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak