Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi wegetariańskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka
sól
olej

Farsz

marchew
por
seler
cebula
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Czosnek suszony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi wegetariańskie

Do przesianej mąki dodać sól i olej, stopniowo dolewać ciepłej wody. Ciasto wyrobić dokładnie i w miarę szybko. Rozwałkować je i przy pomocy szklanki wycinać krążki. Cebulę pokroić i zeszklić na masełku. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce a następnie podsmażyć z cebulą. Farsz doprawić do smaku. Na każde kółko z ciasta nałożyć łyżkę farszu. Dokładnie zlepić brzegi pierogów. Gotować kilka minut aż do wypłynięcia ich na brzeg.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak