Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jabłkami i krówką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Naleśniki

mąka pszenna 1,5 szklanka
mleko 3,2% 0,5 szklanka
woda mineralna 0,75 szklanka
sól do smaku
olej rzepakowy 1 łyżeczka

Dodatki

masa krówkowa 0,5 puszki
jabłka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jabłkami i krówką

Wszystkie składniki miksujemy do gładkiej konsystencji. Ja smażę na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Dobrze, żeby naleśniki były cienkie. Odkładam na talerz, rozsmarowuje łyżeczkę krówki, układam cienkie plasterki jabłek i podaję na ciepło. Do dekoracji można użyć polewy i dekoracji mlecznej i białej czekolady. Gdyby naleśniki wystygły, można włożyć na chwilę do rozgrzanego piekarnika, wtedy zrobi się nam jeszcze pyszna, czekoladowa polewa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 05.05.2014 19:01
fajne danie dla dzieci
kasienka23 05.05.2014 18:42
fajny pomysł, nie jadłam jeszcze naleśników w takim wydaniu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak