Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe flaki z boczniaka.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 1/2 kilograma
marchew 3 sztuki
seler korzeniowy 1/2 sztuki
natka pietruszki
przecier pomidorowy 4 łyżki
mąka 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe flaki z boczniaka.

Dodajemy jeszcze dwie pietruszki. Marchew,seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach ,do rondelka wlewamy odrobinę oleju i warzywa przesmażamy na koniec dodajemy pocięte w paski boczniaki i zalewamy wodą ok 1 1/2 litra dodajemy przyprawy i gotujemy jakieś 20 minut na koniec dodajemy koncentrat i łyżkę mąki rozmieszanej w wodzie ,mieszamy doprawiamy solą i pieprzem . Podajemy posypaną zieloną pietruszką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia2005 05.05.2014 08:32
Warto nie ma co się zastanawiać ,są naprawdę bardzo dobre.
adelajda 04.05.2014 19:15
Od dłuższego czasu zbieram się żeby takie przygotować :)))))
kasienka23 04.05.2014 15:54
świetna zupka!
Zdzisław 04.05.2014 13:39
dla mnie smaczne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak