Zapiekana pierś z kurczaka z farszem pieczarkowym

Zapiekana pierś z kurczaka z farszem pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    3 połówki
  • pieczarki

    4-5 szt
  • cebula

    0,5 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • papryka

    kawałek
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś oczyścić przeciąć na płasko i rozłożyć na większy płat, części które nam odpadną podczas oczyszczania pokroić do farszu. Filety posypać przyprawą i odstawić na ok 1 godzinę..
Przygotować farsz. pokrojone skrawki mięsa, drobno posiekaną cebulę, paprykę, i pieczarki przysmażyć i odparować na patelni doprawić solą i pieprzem do smaku.. wystudzić. Do wystudzonego farszu dodać jajko i wymieszać. Filety z piersi usmażyć na rumiano, ułożyć na blaszce do pieczenia i nałożyć farsz na podsmażone filety.. Zapiec z piekarniku ok 15 min, nagrzanym ok 180 st ..Podawać z pomidorami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mlodaewa

01.02.2012 23:42
swietny przepis

Izka192

31.01.2011 15:35
Super pomysł.

katarzynka455

11.10.2010 11:52
smacznie

Emilia22

10.10.2010 17:17
zjadłoby się,mniam mniam

bietka

19.09.2010 08:20
Muszę spróbować:)

Sarenka

16.09.2010 22:45
Malowniczo, az slinka cieknie.

krzyniu1984

15.09.2010 07:40
wspaniałe!

ewasylwia

10.09.2010 16:37
ciekawy pomysł

justyna111

06.09.2010 20:50
bardzo fajne

Lidia11

06.09.2010 16:32
wygląda super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat