Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kanapka z ricottą i awokado na dwa sposoby

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser ricotta 150 gram
awokado 1/2 sztuki
szczypiorek pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
chleb na zakwasie 3-4 skibki

Przepis i sposób przygotowania na: kanapka z ricottą i awokado na dwa sposoby

Sposób 1.
Awokado przekroić, obrać ze skórki i cienko pokroić na plastry.
Ser ricotta rozsmarować na skibkach lub grzankach chleba (najlepiej razowego na zakwasie). Plastry awokado ułożyć na wierzchu. Posolić do smaku, można posypać szczypiorkiem.

Sposób 2.
Awokado przekroić, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze części.
Szczypior umyć i pokroić. Ser ricotta, awokado i szczypior przełożyć do rozdrabniacza i uruchomić urządzenie. Rozdrobnić na gładką masę, doprawić solą. Posmarować nią skibki chleba.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.05.2014 07:26
muszę spróbować
Alex_M 30.04.2014 15:48
ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak