Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowana papryka słodko-kwaśna...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

papryka żółta 2 kg

MARYNATA

woda 2 litry
cukier 1 szk;lanka
ocet 10 % 1,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 10 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 1 opakowanie
olej rzepakowy 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: marynowana papryka słodko-kwaśna...

z papryki usunąć pestki, opłukać i pokroić na większe kawałki i poukładać paprykę ciasno w wyparzonych słoikach o pojemności 330-500

BEZ OLEJU = wszystkie składniki marynaty gotować z 5 minut

do każdego słoika dać po 2 liście laurowe i rozłożyć do słoików ziele angielskie

wlać gorącą marynatę i do każdego słoika dać po 2 łyżki oleju

zostawić słoiki otwarte na 30 minut, aby odpowietrzyły się bąbelki powietrza

następnie mocno słoiki zakręcić i ustawiać w garnku słoiki na zakrętkach

po zagotowaniu pasteryzować z 15 minut i zostawić do ostudzenia

przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - papryka jest dobra do jedzenia po około 1-1,5 miesiąca............SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.04.2014 11:42
też bardzo lubię paprykę marynowaną :-)
gosia56 29.04.2014 08:19
Bardzo lubię taką paprykę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak