Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z morelą w marynacie miodowo-musztardowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

schab bez kości 1 kg
morele suszone 1 opakowanie

Marynata

białe wino 100 ml
oliwa 6 łyżek
ocet winny 1 łyżka
miód płynny 2 łyżki
musztarda wytrawna 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
bazylia świeża 1 łyżka
rozmaryn 1 łyżka
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 1 płaska łyżka
pieprz do smaku

Porada

Jeśli ma być to porcja obiadowa to wystarczy 10-15 min, jeśli zaś na kanapkę - mięso, najlepiej, odstawić na całą noc.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z morelą w marynacie miodowo-musztardowej

Schab myję i osuszam na ręczniku papierowym. Wykrawam białe włókna, przez środek robię otwór w który wkładam morele.
Oliwę, wino, ocet i miód mieszam, dodaję obie musztardy, pieprz i sól. Siekane zioła zalewam marynatą, dokładnie przemieszam.
Mięso wkładam do rękawa, zalewam marynatą, zawiązuję i odstawiam na minimum 12 godzin do lodówki. Od czasu do czasu obracam mięso na drugą stronę.
Piekarnik nagrzewam do 180-200' C i piekę mięso razem z przyprawami przez około godzinę. Upieczone odstawiam by odpoczęło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 27.04.2014 19:23
domowe najlepsze !
Czyki 24.04.2014 11:59
Takie mięsko to musi smakować:)
Wafelek2601 24.04.2014 11:45
Pyszny na kanapkę i nie tylko
gosia56 24.04.2014 11:20
Na pewno pyszne mięsko;)
wwwiolka 24.04.2014 10:21
Bardzo fajne danie.
berys18 24.04.2014 10:18
smakowite mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak