Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej rzodkwi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiew biała 400 gram
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
papryczka chili 1/3 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
koperek 2 łyżki
rzodkiewka 3 sztuki
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki

Porada

surówka idealna do pieczonych mięs,pasuje do grilla lub jako przekąską na drugie śniadanie.zdrowa,chrupiąca i pyszna

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkwi

Kroki postępowania

1
rzodkiew,marchewkę i cebulę obrać.
rzodkiew i marchew zetrzeć na tarce warzywnej a cebulę posiekać
Krok 1 - Surówka z białej rzodkwi foto
2
dodać odsączoną kukurydzę,pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i rzodkiewki
Krok 2 - Surówka z białej rzodkwi foto
3
dodać koperek,posiekana papryczkę i lekko posolić.odstawić.

oliwę wymieszać z ziołami prowansalskimi.
Krok 3 - Surówka z białej rzodkwi foto
4
surówkę polać sosem przed samym podaniem,.
ja posypałam dodatkowo łyżką siemienia lnianego.
Krok 4 - Surówka z białej rzodkwi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.07.2014 17:42
apetyczna surówka
Bernadeta1 15.04.2014 11:32
zdrowa i smaczna
Kejti 15.04.2014 11:18
Nigdy takiej nie jadłam :-)
Megg 11.04.2014 11:21
smaczna i zdrowa suróweczka
ada.la 11.04.2014 08:17
nigdy takiej nie robiłam
Milka100 10.04.2014 14:29
świetna surówka
as28 10.04.2014 10:26
fajna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak